'Combi-brugklas' Nassau College en Vincent van Gogh komt jaartje in voormalige Jan Ligthartschool in Beilen

Het schoolgebouw aan de Leliestraat in Beilen gaat tijdelijk onderdak bieden aan de gezamenlijke brugklas van het Dr. Nassau College en CS Vincent van Gogh.

Beide scholen starten na de zomer met de combiklas, maar het nieuwe gebouw aan de Omloop is pas volgend jaar klaar. De gemeente Midden-Drenthe heeft daarom het pand beschikbaar gesteld waarin eerder de Jan Ligthartschool was gevestigd.

Naoberschap

,,Op deze manier kunnen we alvast met elkaar werken aan de cultuur die we straks in het nieuwe gebouw ook willen neerzetten”, zeggen schoolleiders Eline de Jong en Rolf Albring. Naoberschap is daarbij het kernwoord. ,,We willen zo onze leerlingen ook leren dat het goed is om iets te doen voor een ander, zonder dat ze daar meteen iets voor terugkrijgen.”

CS Vincent van Gogh maakte al jarenlang gebruik van de voormalige Jan Ligthartschool, vanwege ruimtegebrek in het hoofdgebouw aan de Omloop. Het pand aan de Leliestraat wordt alleen tijdens het schooljaar 2020/2021 gebruikt; daarna verhuizen alle leerlingen naar het nieuwe gebouw aan de Omloop.