Lucrece Aardenburg houdt vorm vast en wordt Drents kampioen en reservekampioen

In de strijd om de Drentse kampioenschappen hield Lucrece Aardenburg haar goede vorm van de laatste weken vast. Zij werd met Ga la vie PH reservekampioen en met Jade won ze en werd Drents kampioen.

Donderdagavond reden de paarden in de klasse M hun wedstrijd, Aardenburg behaalde met Ga la vie PH de reservetitel. Na twee foutloze omlopen en barrage in een tijd van 34,50 seconden moest zij haar meerdere erkennen in Renate Beuving, die slechts 0,21 sec. sneller was.

In de klasse L pakte Aardenburg met Jade de Drentse titel met meer dan een seconde voorsprong op de nummer twee. De vijfde plaats was voor Anita Muggen met Felicita. De eerste twee prijswinnaars in de klassen M, Z en ZZ kregen een uitnodiging voor Indoor Brabant. Lucrece Aardenburg mag daar Drenthe en de Stroomruiters vertegenwoordigen.

In de klasse B werd Bastiaan Kreeft met Jaimy-Karla tiende en Renee Speelman met Kokomo-man dertiende. In de klasse Z kwam één Stroomruiter aan de start, Arjen Lomulder met Global. Lomulder viel net buiten de prijzen en werd vijfde.

Bij de pony’s in de klasse L cat. D/E was de vijfde prijs voor Lieke Bregman met Bruni. Bregman reed twee foutloze omlopen en een foutloze barrage. Annerieke Zinger reed met Chanel in de klasse M cat. D/E. Na twee foutloze omlopen en een foutloze barrage werd deze combinatie vijfde. Kimberley Bakker was actief op twee wedstrijden met haar paard Just Dance. In de B dressuur kwam zij in Bronneger tot een tweede en een eerste prijs (194/210). In Appelscha zette zij de zegereeks voort en won twee keer (204/207).