Vrachtauto's te kust en te keur in Orvelter museum

Orvelte heeft een miniatuur vrachtauto-museum: Vrachtauto’s van Toen en Nu, aan Melkwegje 1. Daar is een nieuwe expositie te bewonderen.

De bestaande modellen zijn uitgebreid, mede door enthousiaste bezoekers die modellen van hun bedrijf opstuurden. Er is een extra ruimte vrijgemaakt met aandacht voor modelbouwers in de wat grotere maten vrachtauto’s. Maar ook zijn er enkele vitrines voor de liefhebbers van landbouw tractoren, onder andere van Nico Hoogenboezem uit Westerbork met modellen Claas en Fiat. Klaas Wieringh uit Valthermond maakt al ruim 40 jaar houten modellen van alle soorten vrachtauto’s en kranen. Jan Davids uit Roswinkel had een transportbedrijf met kippers van het merk Henschel en bouwde deze op schaal na. Maar ook hun eerste vrachtauto ’n Opel Blitz van 1937 (voor turfvervoer) is te bekijken.

Jan Vos uit Aalden bouwde een Scania met zand/pekelstrooier op een schaal van 1 : 10. Ook is in het museum een hoekje ingeruimd met Zaanse nostalgie. Kortom, er is genoeg te bekijken.

Dagelijks open van woensdag tot en met zondag van 11.00-17.00 uur.