Drentse Seniorendag nieuwe stijl

SCHOONOORD – De vijfde Editie van de Drentse Seniorendag gaat in de herkansing! Vorig jaar werd de Drentse Seniorendag op het laatste moment afgeblazen in verband met tropische temperaturen. Ook eerdere edities hebben te maken gehad met de warmte.

Op een zonnige dag vanaf ongeveer 27 graden blijkt het lastig om het binnenklimaat in een tent aangenaam te houden voor alle bezoekende senioren. Daarom heeft de organisatie besloten om in goed overleg het evenement uit handen te geven aan de Stichting Dorpsactiviteiten Schoonoord, zodat de Seniorendag ingelast kan worden in het door hun geplande feestweekend van 6 tot en met 9 mei. In plaats van in een tent wordt de dag op donderdag 7 mei in de Sporthal van Schoonoord gehouden. De opzet en indeling van de dag wijzigen niet.

De “oude” organisatoren (MobiVit en Egbert-Jan Catering) die de dag in 2015 zijn gestart, blijven uiteraard als Hoofd Sponsors betrokken bij het feest. Dit jaar treden op: in de ochtend cabaret/muziek met de Zingende Broeder (populaire liedjes uit de jaren 30, 40, 50) en in de middag een muzikaal programma met Henk Wijngaard, Jeffrey Kuipers en een Mystery band. Deze Mystery band verwacht niemand tijdens de Drentse Seniorendag, maar zij laten zien dat zij een fantastisch feest kunnen maken waarover nog lang nagepraat zal worden.

Als van ouds zal er rond het middaguur een uitgebreid 3 gangen diner geserveerd worden en de bezoekers krijgen gedurende de gehele dag diverse hapjes en drankjes. Het is gelukt (mede dankzij de optredende artiesten) om de entreeprijs wederom laag te houden. Ook dit jaar is de toegang 27,50 euro per persoon. En natuurlijk is de entreeprijs inclusief lunch en alle consumpties. De kaarten zijn vanaf nu af te halen bij de vestigingen van MobiVit in Schoonoord, Assen en Hoogeveen én bij Egbert Jan Catering in Beilen.

Alle informatie is te vinden op de website www.drentseseniorendag.nl. Er is plaats voor maximaal 750 mensen.