Informatiebijeenkomst belastingaangifte, de bibliotheek helpt iedereen op weg

Voor 1 mei moet bijna iedereen belastingaangifte doen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Daarom helpt de bibliotheek in Beilen mensen op weg.

De bibliotheek organiseert een informatiebijeenkomst (met soep en broodjes), zijn er diverse gratis cursussen en kunnen klanten gebruikmaken van een computer en printer. Iedereen is van harte welkom. Op donderdag 12 maart is een informatiebijeenkomst belastingaangifte in Bibliotheek Beilen. Geert Reinink van Senioren van Nu, Midden-Drenthe geeft de bezoekers tips en helpt ze op weg bij het doen van belastingaangifte.

De bijeenkomst is van 17.00 tot 19.00 uur. De toegang is gratis voor leden en voor niet-leden. De bezoekers krijgen gratis soep en broodjes. Aanmelden kan per e-mail info@bibliotheekbeilen.nl, telefonisch 088-0128335 of in de bibliotheek.

Gratis cursussen

De belastingaangifte gebeurt tegenwoordig digitaal. De bibliotheek biedt gratis cursussen voor wie dit lastig vindt. Wie nog (bijna) nooit met een computer gewerkt heeft, kan dit leren bij de basiscursus Klik&Tik. En voor wie graag wil leren hoe je met DigiD werkt, is er de cursus Aan de slag met je DigiD. Voor vragen over het werken met een tablet, e-reader of smartphone kunnen klanten terecht bij het digitaal café.

Wie thuis geen computer of internet heeft kan in de bibliotheek gebruikmaken van de computer en de printer. Ook kan de bibliotheek doorverwijzen voor hulp bij het invullen van het belastingformulier.