VKW ligt uit de beker na verlies van Staphorst

De Bos Incasso Brigade trad zaterdag aan tegen Staphorst 2 in de achtste finale van de KNVB beker. Een niet te onderschatten tegenstander, die hoofdklasser Urk uit het toernooi kegelde. Ook de Westerborkers bleken een prooi, zij keerden huiswaarts met een 3-0 nederlaag aan hun broek.

Door de extreme regenval vlak voor de wedstrijd werd het veld in Staphorst afgekeurd. Er kon worden uitgeweken naar het kunstgrasveld van de buren in Rouveen. Ondanks het slechte weer waren toch nog 300 toeschouwers op deze wedstrijd afgekomen.

De eerste kansen waren voor VKW. Scoren is echter een uitdaging dit seizoen voor de Börkers. Daarnaast stond de keeper van Staphorst zijn mannetje en groeide uit tot de man of the match. In de 23e minuut scoorde Staphorst uit het niets. Een blinde trap naar voren werd door de wind gedragen en door doelman Mulder niet goed ingeschat. De bal stuitte hoog en op en verdween achter de verbouwereerde doelman in het doel. Vlak voor rust scoorde Staphorst uit een scrimmage de 2-0.

Na rust had VKW de wind in de rug en kwamen er kansen. Anjo Willems schoot hard in, maar de keeper redde bekwaam. Ook de rebound van Jonas Nijland werd een prooi voor de goalie. In de 80e minuut viel de definitieve beslissing. En voorzet vanaf de achterlijn werd van richting veranderd en keeper Mulder was kansloos. De eindstand bleef 3-0 en Staphorst kan zich opmaken voor de kwartfinales.

VKW moet zich richten op de competitie waar zondag in Westerbork de inhaalwedstrijd tegen Noordster op het programma staat. Als deze wedstrijd gewonnen wordt houdt VKW nog zicht op de tweede periodetitel.