'Een nieuwe energie voor mooie, nieuwe ideeën'

Zes kunstenaars geven deze maand in het kader van Midden-Drenthe Culturele Gemeente op eigen wijze hun visie op het thema Vrijheid. Hun werken exposeren zij in de expositieruimte van de gemeente in Westerbork. Wethouder Dennis Bouwman bracht zondagmiddag een bezoek aan deze mooie expositie.

Tijdens de opening kon Bouwman niet aanwezig zijn, maar hij wilde ook zelf graag de expositie bezoeken en tevens de performance van Anneke Verstegen en Han Bennink bijwonen. Anneke Verstegen liet zondagmiddag samen met Han Bennink zien wat voor hen ‘Vrijheid in het nu’ inhoudt. In hun demonstratie lieten zij zien en horen hoe de drumritmes van Bennink Verstegen inspireren. Improvisatie stond daarbij centraal.

Wethouder Dennis Bouwman kondigde tijdens zijn bezoek aan dat er voor culturele projecten een nieuwe ronde komt in 2020: ‘We weten dat er door de verschillende projecten en evenementen, die door Culturele Gemeente mogelijk zijn gemaakt, een nieuwe energie is ontstaan waardoor mooie, nieuwe ideeën ontstaan. We hopen hiermee tegemoet te komen aan deze nieuwe initiatieven. De start daarvan is 5 maart en hij sluit op 9 april. Eind april is dan bekend welke extra projecten/evenementen in 2020 door gaan.’

Komende zaterdag 29 februari is om 16.00 uur de feestelijke afsluiting van de expositie met een Meet and Greet van de kunstenaars.