Stroomruiters laten zich zien op wedstrijden in de regio

Meerdere leden van de Stroomruiters waren tijdens wedstrijden in de regio op dreef en namen verschillende prijzen mee naar huis.

Marell Hilberts won zaterdag met Tornado Oet Aole Klooosterveen met 69,75% de finale van het NK Friese paarden in Sonnega. Daarmee behaalde Hilberts ook de hoogste score van de klasse B, L1 en L2 en won de zilveren zweep.

Kimberley Bakker reed met Just Dance in Exloo en won in de B dressuur een eerste en tweede prijs (203,5/202,5). Zondag reisde zij met Kimberlina T naar Roden en werd in het B springen vierde na een foutloos parcours met 75 punten voor de stijl.

Zondag reden Kyra en Indy Hingstman dressuur in Winschoten, ter voorbereiding op het NK voor komende zaterdag en de zaterdag. Indy debuteerde met Job in de klasse L2 (196,5) en won. Daarna won Kyra samen met Sofia Loren hun proef in de klasse L2 (204,5). In Tolbert won Kyra woensdag met de vierjarige hengst Woldbergs Cardoso, in een mooie score van 211,5 (70%). Daarnaast reed deze amazone met Job in de klasse M2 een fraaie score van 209,5. Ook Indy reed met Job en won (195,5) de klasse L2.

Daniek Oude Velthuis reed vrijdag in Zuidwolde met Oxford’s Champ in het B springen. Deze combinatie scoorde in de eerste omloop 73,5 punten op haar stijl en werd derde. Het tweede parcours won zij met 80 punten. Zondag deed Daniek mee in Roden. Daar reed ze weer mee in de klasse B en werd met 80,5 punten vierde.

Dimphy Fokkens reed ook in Roden met haar pony Westerveld’s Sterre. Dimphy reed twee foutloze L-rondjes en een foutloze barrage en won. Nikki-Fleur de Haan startte zondag met twee pony’s in Roden. Met Stakkato behaalde ze 88 stijlpunten in de B en werd daarmee tweede. In de klasse L was deze combinatie foutloos en snel en won. M&M en Nikki-Fleur maakten hun debuut in de klasse M. Ze bleven zowel in het basisparcours als in de barrage foutloos.