Initiatieven in Hoogersmilde voor het gebruik van een elektrische deelauto

Dorpsbelangen Hoogersmilde en de gemeente Midden-Drenthe realiseert samen met EasyDriving een deelauto initiatief voor belangstellenden uit Hoogersmilde en omgeving. EasyDriving kenmerkt zich door het delen van een (volledig elektrische) auto in besloten kring. De kring gebruikers is beperkt tot lokale bewoners, die elkaar kennen of elkaar leren kennen.

De meest gebruikte deelauto is de Nissan Leaf die door zijn actieradius (100 km) vooral geschikt is voor korte ritten. De kosten bedragen dan € 2,75 per uur (of € 27,50 per dag) plus € 0,05 per kilometer voor. Belangstellenden kunnen zich gemakkelijk aanmelden via de website, zij downloaden vervolgens de app waarmee hij of zij de deelauto opent en gebruikt. De auto’s hebben gereserveerde parkeerplekken bij een laadpaal en zijn dag en nacht beschikbaar voor abonnementhouders (5 euro per maand). Reserveren, rijden en betalen gaat volledig geautomatiseerd via de app.

Voordelen

Dorpsbelangen Hoogersmilde somt wat voordelen op. Geen hoge aanschaf- en afschrijvingskosten, geen terugkerende kosten voor onderhoud, belasting of een autoverzekering en geen hoge brandstofkosten. De gebruiker betaalt naar gebruik en er is geen sprake van CO2 uitstoot.

Doordat meerdere personen of gezinnen samen gebruik maken van een elektrische deelauto wordt het milieu minder belast. Bijkomend voordeel is dat er meer leefruimte in de buurt ontstaat, het bezit van de (tweede) auto wordt overbodig door de ingebruikname van een deelauto. Verschillende gebruikers van EasyDriving hebben hun auto verkocht om de stap te maken naar gedeeld, elektrisch en milieubewust rijden.

EasyDriving is bereid om kosteloos deelauto’s te plaatsen bij wooncomplexen of in woonwijken met voldoende belangstelling. Bij interesse kan gemaild worden naar renee@easy-driving.eu of velde1615@gmail.com of bel naar 0650272936. Geef daarbij aan hoe vaak u denkt gebruik te maken van de deelauto (aantal uren en kilometers per week of maand). Kijk voor meer informatie op de website.

www.easydriving.eu