Derby tegen BSVV van groot belang voor FIT Boys

BEILEN FIT Boys speelt zaterdag 29 februari de op 1 februari afgelaste wedstrijd tegen BSVV. Het team kreeg afgelopen zaterdag een behoorlijke klap te verwerken. In de 2e helft, het restant van de eerder gestaakte wedstrijd tegen Hollandscheveld (ruststand 1 – 1), werd de wedstrijd in 7 minuten weggegeven en stond het 3 – 1.

Dat kon FIT Boys de rest van  de wedstrijd niet meer goedmaken. Hiermee is de ploeg nog vaster op de laatste plek komen te staan. Het is niet meer 2 voor 12, het is 1 voor 12 en vanaf nu speelt FIT Boys nog 12 finales en zal werkelijk alles uit de kast moeten halen om allereerst rechtstreekse degradatie te voorkomen en als er nog wonderen bestaan ook nog de nacompetitie te kunnen ontlopen. BSVV heeft een iets zorgelozer seizoen en sprokkelt wel de nodige puntje bijeen. Het won 4 keer en speelde 3 keer gelijk en behaalde zo 15 punten uit 14 wedstrijden. Maar de ploeg is er nog niet en de ervaring leert dat je toch 28 tot 30 punten moet halen om de nacompetitie te ontlopen en het zou voor BSVV wel eens lekker zijn dat het seizoen op 23 mei ook echt klaar is. BSVV speelde voor het laatst op 15 februari thuis tegen Klazienaveen en verloor vrij kansloos met 0 – 3. De ploeg is grillig en wisselt hele goede wedstrijd af met hele matige. Ook een smalle selectie is daar debet aan. Met wat blessures en afwezigen is de selectie sommige wedstrijden minder sterk dan andere.

Onderlinge confrontaties


Beide teams hebben een heel lange historie en hebben vanaf 2000 al 19 keer. En in deze 19 ontmoetingen werd er 10 keer gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 5 keer verloren. Memorabele ontmoetingen tussen beide ploegen zijn er legio. 1 oktober 2011 speelde FIT Boys een sterke wedstrijd en won met maar liefst 5 – 0. Doelpuntenmaker waren Alfons Pot (2x), Mark Seubring (2x) en Ronald van Waardhuizen. Het was het seizoen van het kampioenschap en de promotie naar de 2e klasse. Op 10 mei 2018 trok BSVV aan het langste eind en won met maar liefst 5 – 1. Ruud Seubring maakte de eretreffer. Hoe dit seizoen afliep is ook bekend. FIT Boys handhaafde zich op de één na laatste speeldag en BSVV speelde nacompetitie. Grote kans dat het dit seizoen andersom zal zijn.

De wedstrijd zaterdag 29 februari op Sportpark  in De Spil in Bovensmilde staat onder leiding van scheidsrechter Gjalt van Duinen en start om 14.30 uur.