Erik Satie bij het CultuurPodium

Duo Passies en Havinga brengen zondag 8 maart in de Waterstaatskerk in Bovensmilde een gevarieerd programma rond de Franse componist Erik Satie met de titel ‘Absint’. Vóór de pauze wordt er verteld over het leven en de muziek van Satie, waarbij het duo enkele liederen en pianowerken laat horen.

Na de pauze kijkt het publiek naar de film Satie and Suzanne. Deze film vertelt het gedramatiseerde liefdesverhaal van Erik Satie en Suzanne Valadon. Dit verhaal wordt uitgevoerd door dansers van Cirque du Soleil. Het geluid bij deze film wordt ingevuld door Gea Passies en Johanan Havinga. Johanan speelt de muziek (uiteraard van Satie), en Gea vertolk de gedachten van Suzanne. Beide delen zijn heel verschillend, maar ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Ook is er gelegenheid de vaste tentoonstelling te bekijken van schilderijen en kunstwerken die afgelopen zomer gemaakt zijn met het monument als inspiratie ten behoeve van verduurzaming. De deur gaat zondag 8 maart open om 14.30 uur. Om 15.00 uur start het programma dat deze keer langer duurt dan normaal. Entree 8,50 (tot en met 16 jaar gratis). Reserveren is niet nodig.