Mooi bedrag voor de duizenden hartekinderen

Ilona Meijers is een blij mens. Zij mocht een mooi bedrag van zesduizend euro in ontvangst nemen voor haar stichting, stichting Hartekind. Een mooi bedrag, sporters en vrijwilligers van de Loop Fiets Proef Marathon Drenthe hebben dit bijeengebracht.

Dit evenement wordt jaarlijks gehouden in Westerbork en stond in 2019 dus voor een groot deel in het teken van Stichting Hartekind. Ilona Meijers, regiocoördinator van Drenthe, ontving eerder al diverse promotiematerialen waarmee ze Hartekind beter zichtbaar kan maken tijdens activiteiten in de regio.

De zes mille wordt ingezet voor wetenschappelijk onderzoek gerelateerd aan aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Hiermee worden de overlevingskansen vergroot en de kwaliteit van leven verbeterd.

President Henk Bos van Lionsclub Westerbork: ‘Ik vond dit persoonlijk een van de leukere doelen van de afgelopen tijd. Dit komt ook doordat Stichting Hartekind erg betrokken was door niet alleen het geld op te halen, maar ook door daadwerkelijk aanwezig te zijn bij ons evenement. Dit alles met veel passie en toewijding en met een grote club vrijwilligers die Hartekind ondersteunt.’

Ondanks de grote stappen die Hartekind al heeft gezet worden nog steeds elke dag vier kinderen in Nederland geboren met een hartafwijking. In totaal zijn er 25.000 hartekinderen. De overlevingskansen zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd, maar nog steeds overlijden elk jaar 150 kinderen aan de gevolgen van hun hartafwijking. Het is daarmee doodsoorzaak nummer één bij kinderen. Dat is iets wat maar weinig mensen weten.

Eind juni wordt weer landelijk gecollecteerd. Ook in de gemeente Midden-Drenthe gaan ruim 50 vrijwilligers langs de deuren.