SVWW wint gemeentelijke handbalderby in Beilen

In sporthal de Drenthehal in Beilen stond zaterdagavond de gemeentelijke handbalderby op het programma. HV Beilen ontving de handbalsters van SVWW en het publiek zag een vermakelijke wedstrijd. De dames van SVWW trokken aan het langste eind en wonnen met drie goals verschil.

Beide teams zijn historisch gezien aan elkaar gewaagd, met wisselende resultaten voor zowel Beilen als SVWW. Dit keer trokken de handbalsters uit Westerbork en Wijster dus aan het langste eind.

Beilen scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd. Vervolgens haakte SVWW aan door een doelpunt van Danielle Nijland. Het publiek zag dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Met een ruststand van 11-13 in het voordeel van SVWW gingen beide teams de kleedkamer in. 

Beilen wist na de rust direct weer aan te haken bij SVWW. Het wisselde over en weer met doelpunten van Beilen en SVWW. Door doelpunten van Lidia Brouwer, Joanne Heling, Sanne Meppelink en Marloes Mulder kwam de stand op 20-20. Met goed keeperswerk van Edsylia Pomper won SVWW uiteindelijk met 20-23. 

SVWW blijft koploper en speelt zaterdag 21 maart om 20:20 uur in Wijster tegen Kwiek. Dit is de voorlaatste wedstrijd van het seizoen.