Fama redt het niet in spannende partij tegen Rolde

De volleybaldames van Fama speelden vrijdag tegen directe concurrent vv Rolde. Fama stond voorafgaand aan deze speelronde derde in de eerste klasse, op de hielen gezeten door vv Rolde op de vierde plek. Vooraf werd dan ook al verwacht dat het een spannende pot zou worden en die verwachting werd waarheid. Er was een vijfde set nodig om de wedstrijd te beslissen.

Fama kwam sterk uit de startblokken. De ploeg stond goed te verdedigen, had een sterke en gevarieerde aanval. Rolde leek geen schijn van kan te hebben. Fama kwam maar liefst op een 20-13 voorsprong. De ploeg uit Rolde deed nog iets terug, maar verloor de set met 21-25.

In de tweede set doorzag Rolde het spel van Fama en stond dermate sterk te verdedigen dat Fama  meer moeite had te scoren. Beide ploegen speelden sterk, maar in de spannende eindstrijd maakten de Smildeger dames meer fouten en verloren: 22-25.

De derde set werd een heuse thriller. Lange rally’s, knappe verdedigingsacties en verrassende aanvallen maakten het spel van beide ploegen aantrekkelijk om naar te kijken. Zowel Fama als Rolde namen geen afstand. Deze enerverende set bleef uiteindelijk in handen van Fama met 28-26.

In de vierde set begon Fama nog wel sterk, maar verslapte meer en meer. Zo werden meer fouten gemaakt in de pass en ook de aanval kwam minder goed uit de verf. Rolde kreeg veel kansen om te scoren en deed dit dan ook. Fama verloor de set met 20-25.

De twee teams gingen in de vijfde en beslissende set opnieuw vol voor de winst. Fama begon degelijk, nam een kleine voorsprong, maar Rolde maakte die al snel weer goed. Tegen het einde van de set maakte Fama een aantal slordige en cruciale fouten. Daarmee sleepte vv Rolde de winst binnen: 15-12.

Door deze nederlaag van Fama zakken de dames naar de vierde plaats. Komende zaterdag staat opnieuw een wedstrijd tegen een directe concurrent op het programma, namelijk de nummer twee Sleen.