FIT Boys benut kansen niet en verliest ruim

Hoewel Nieuwleusen zaterdag de betere ploeg was, was FIT Boys zeker niet kansloos. Het publiek zag een wedstrijd van de gemiste kansen van de Beilenaren. Een aloude voetbalwet trad in werking: ‘Als je ze zelf niet maakt, vallen ze aan de andere kant.’ Het werd 2-6.

Al snel bleek zaterdag dat Nieuwleusen over een goede ploeg beschikt met heel veel beweging en prima voetballers. Na een kwartier viel de openingsgoal. Bij een corner liet aanvaller Jonathan Schans zich te makkelijk aan de kant zetten en Leon de Raad kopte raak. Na een half uur kreeg FIT Boys meer en meer grip op Nieuwleusen. Sterker nog, het kreeg vier 100%-kansen om te scoren. Eerst bediende Ruben Oostenbrink Jonathan Schans perfect in de diepte. Zijn lage voorzet kon Stefan Eefting binnentikken maar met een uiterste krachtsinspanning werd de bal tot corner verwerkt door de verdediging. Even later schoot Jonathan Schans de bal van dichtbij hoog over. Uit een corner kopte laatste man Tim Seubring de bal in de hoek, maar deze ging net naast. De laatste kans was voor Stefan Eefting, maar de keeper lag in de weg. FIT Boys scoorde niet, maar de tegenstander wel op slag van rust. Uit een corner werd de bal weggekopt in de voeten van Bas Evenboer. Hij kon in de zestien rustig aannemen, draaien en schieten.: 0-2.

Op zoek naar een treffer

Na rust ging FIT Boys nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de goal viel aan de andere kant. Een voorzet werd door Renaldo Boom weggewerkt, precies in de voeten van de volledig vrijstaande Stijn Hoekstra die de bal in het dak van het doel plaatste. De mooiste goal van de middag werd door FIT Boys gemaakt. Ruud Seubring zag de Nieuwleusen-keeper te ver voor zijn doel staan. Met een prachtige en sublieme lange lob verschalkt hij de keeper en scoorde de 1-3. FIT Boys kon het tij  niet keren en  Nieuwleusen voerde de score op door doelpunten van Roy Bollemaat (1-4) en Gerrit Zekveld (1-5). FIT Boys deed nog iets terug in de persoon van Jonathan Schans: 2-5. Het slotakkoord was voor Nieuwleusen toen Saake Malestein de 2-6 de eindstand op het scorebord bracht.

FIT Boys speelt komende zaterdag uit tegen Hardenberg’85 om 15:15 uur.