Kom ook hardlopen en volg een cursus

Bewegen is gezond, de Loopgroep Beilen begint daarom vanaf 31 maart een hardloopcursus van 12 lessen op het Terhorsterzand. De lessen zijn op de dinsdag vanaf 19.15 uur en bedoeld voor de beginnende lopers. Ervaring is niet nodig.

Ook hardlopers die na een blessure weer willen beginnen zijn welkom. Op een verantwoorde wijze beginnen is heel belangrijk, ook om het leuk te houden. Lopers beginnen vaak te intensief, raken geblesseerd, waardoor het lopen al snel niet leuk meer is. Met deze hardloopcursus krijgen cursisten een verantwoorde start.

De cursus wordt gegeven door een gediplomeerde hardlooptrainer. Naast de opbouw van conditie wordt veel aandacht besteed aan een gedegen loopscholing. Door beter te lopen en verstandig te trainen is de cursist minder gevoelig voor blessures.

Naast de technische aspecten van de trainingen is ook de gezelligheid van het samen lopen erg belangrijk. Dit motiveert ook om verder te komen in de sport. Samen naar één van de vele loopwedstrijden is een leuke manier om met de sport bezig te zijn.

Na de cursus is iedereen in staat 5 km of 30 minuten achter elkaar hard te lopen. Daarna is het mogelijk lid te worden van Loopgroep Beilen. De kosten van de cursus bedragen 35 euro.

Voor aanmelding en informatie mail naar info@loopgroepbeilen.nl.