Gemeentelijke derby tussen Smash en Quinto is een prooi voor de Beiler volleybaldames

Smash won vrijdag in de eerste klasse volleybal dé derby Beilen-Westerbork. In Beilen speelde Smash DS2 en Quinto DS1 tegen elkaar. Smash verloor de eerste volleybalderby uit in Westerbork en was getergd. De Beiler dames wonnen met 4-0, maar gemakkelijk werd het niet.

Smash verzorgde een knallende opening met een aanval over de buitenkant. Quinto en Smash liepen tot de 15 punten gelijk op. Quinto pakte een voorsprong, maar na een time-out herpakten de Beiler dames zich en wonnen met 25-20.

Beide ploegen begonnen de tweede set sterk en waren aan elkaar gewaagd. Aan de kant van Smash werden veel service fouten gemaakt en kreeg de ploeg de service van Quinto niet volledig onder controle. Uiteindelijk herpakte Smash zich en won nipt: 26-24.

De Beiler dames wisten dat de service beter moest en dat er meer variatie in de aanval moest komen. Uiteindelijk werd strak verdedigd en werden de aanspeelpunten benut. De set werd gewonnen met 25-19. Ook de laatste set trokken de Beiler dames naar zich toe en wederom werd het spannend: 25-23.

Dankzij deze overwinning blijft Smash zevende. Komend weekend speelt de ploeg uit tegen Rolde.