Tycho Dekker en Vigo van der Made laten zich zien op kwalificatie

Tycho Dekker uit Beilen en Vigo van der Made uit Hijken turnden respectievelijk zaterdag en zondag hun eerste kwalificatiewedstrijd. Tijdens twee wedstrijden kunnen de jongens, die trainen bij RKDOS in Kampen en STTH in Hoogeveen, zich kwalificeren richting de bondskampioenschappen. Dekker plaatste zich zaterdag voor de halve finale en Van der Made moet nog even afwachten.

 

 

Tycho Dekker kwam zaterdag in actie. Zijn eerste toestel was voltige, dat verliep niet geheel vlekkeloos en kostte punten. Daarna de ringen, dit was een mooie oefening met een dubbele salto als afsprong. Hij kon niet blijven staan en dat kostte weer een puntje. De andere toestellen gingen lekker. Bij rek ging het zoals het moest en daarmee bracht hij de score weer omhoog. 

Vigo van der Made mocht zondag de tweede keer keuze-oefenstof turnen. Het  was goed te zien dat de oefeningen al wat meer eigen worden voor hem. 

Uiteindelijk bezette Tycho Dekker plaats vier met 101,633 punten en plaatste zich daarmee al voor de halve finale. Vigo van der Made belandde op plaats 13 met een mooie score van 58,200, hij plaatste zich naar alle waarschijnlijkheid voor de kwartfinales.