Vitesse doet goede zaken

Vitesse zit in de gevarenzone en kan geen punt missen. Met deze druk op de schouders begon het team van Norbert Baas zondag aan hun wedstrijd tegen Olympia, een team uit de subtop. Na een enerverende wedstrijd trokken de Beilenaren aan het langste eind en wonnen dik verdiend.

Marijn Heegen zette met een afstandsschot Vitesse direct op voorsprong. De Beilenaren gaven echter teveel ruimte in de verdediging waardoor Olympia uitliep naar een voorsprong van 4 punten. Door inzet en hard werken werd puntje voor puntje terug geknokt tot de kleinst mogelijke achterstand bij rust: 8-9.

In de tweede helft zette Vitesse het spelbeeld van de eerste helft door. Met een paar zuiver treffers van Veerle Stougie kwam Vitesse weer in de wedstrijd. Rolf Kerkhove raakte geblesseerd en werd vervangen door Emiel Hunze. Emiel Hunze vormde een sterk koppel met Alex Bijmholt waardoor Vitesse heer en meester bleek in de korf-zone. Vitesse liep in tot gelijkspel. De 15 jarige Irem de Jong kwam in het veld voor Sanne Koobs (enkelblessure). Irem de Jong liet zich niet ondersneeuwen in het geweld en zorgde met een pass op Marijn Heegen voor een cruciale strafworp. Uiteindelijk won Vitesse dik verdiend met 17-15.
Na de overwinning van twee weken geleden op Melynas is lijfsbehoud in de derde klasse nog mogelijk. Komende zondag speelt Vitesse uit tegen Roreko.