Jonge judoka's leveren sportieve strijd op de mat

Elk jaar organiseren de judoverenigingen uit Diever, Noordwolde, Beilen, Hoogeveen, Meppel en Westerbork de dorpentoernooien. Dit zijn judowedstrijden voor beginnende wedstrijdjudoka’s die nog geen of weinig wedstrijdervaring hebben. Dit keer was het toernooi in Westerbork.

De judoka’s krijgen veel uitleg over de regels voor tijdens en na de wedstrijd. Voor het eerst deed de judo vereniging uit Ruïnen mee met elf judoka’s. Zaterdag vond het vijfde toernooi plaats in Westerbork, met in totaal ruim 70 judoka’s.

Er waren 13 poules. Van JV Kubi Nage deden Douwe Haaijer, Eva Kort, Tim van der Heijden, Maurice Speelman, Ninah de Boer en Pepe Nijenhuis mee.

Voor Pepe en Ninah was het de eerste keer dat ze meededen aan een judotoernooi. Ninah en Pepe werden vierde in hun poule. Eva deed voor de vijfde keer mee en kreeg naast een medaille ook een kanjerbeker en een diploma. Op de mat liet ze goed judo zien, maar helaas waren de tegenstanders haar te snel af. Douwe en Tim waren ook goed bezig op de mat en werden vierde in hun poule. Maurice won een van de partijen met een mooie schouderworp en werd eerste in zijn poule.

Meer foto’s zijn te zien op de facebookpagina:

https://www.facebook.com/Kubinage.Westerbork/