Leerlingen zijn enthousiast over werken in de (thuis)zorg

De Ontdekdezorg week vindt plaats van maandag 16 tot en met zaterdag 21 maart. Belangstellenden krijgen die week een kijkje in de keuken van de zorg. Ook in Midden-Drenthe.

Iedereen komt wel eens in aanraking met zorg en welzijn. Als cliënt wil je graag betrouwbare zorgmedewerkers die kennis van zaken hebben. Goede opleidingen en enthousiaste zorgmedewerkers zijn daarin essentieel. Anita Grootjans-Kramer (52 jaar) en Romy Bootsma (20 jaar), worden op dit moment opgeleid tot respectievelijk verzorgende en verpleegkundige binnen Zorggroep Drenthe in Beilen. Zij kozen bewust voor hun opleiding in de zorgsector.

Anita werkte 30 jaar in de detailhandel, maar koos begin 2019 voor een nieuwe start. Een diploma in de zorg had ze niet, daarom koos ze voor de opleiding verzorgende bij Zorggroep Drenthe. Zij gaat nu één dag in de week naar school en werkt daarnaast 22 uur per week in de thuiszorg. De combinatie van leren en werken is ideaal voor Anita. Ze werkt graag met mensen en functioneert het liefst in een sociaal en zorgzaam milieu.

Romy daarentegen gaat fulltime naar school met een onderbreking van een stageperiode van 20 weken. Werken en leren in de zorg is dus niet alleen weggelegd voor jong volwassenen die een fulltime opleiding volgen. Het is nooit te laat om te kiezen voor een nieuw begin.

Het mooie van werken in de thuiszorg is dat je als medewerker echt te gast bent bij de cliënt. Je komt niet alleen bij cliënten die in appartementencomplexen voor senioren wonen, het werkveld spreidt zich bij de thuiszorg uit in Beilen en omgeving.

De Ontdekdezorg week is van maandag 16 t/m zaterdag 21 maart. Iedereen is welkom om deel te nemen aan de rondleidingen die gehouden worden op de locaties en de inloop bij de thuiszorgteams op woensdag 18 maart. De rondleidingen zijn tussen 13.30 en 16.30 uur in ’t Spectrum in Beilen en de inloop bij de thuiszorgteams is tussen 18.30 en 20.30 uur in het Markehuus in Beilen.

Nieuwsgierig naar de vacatures bij Zorggroep Drenthe? Kijk dan op werkenbijzorggroepdrenthe.nl