Iers feestjaar voor jubilerende Turfsteker

WESTERBORK Iers Restaurant en Pub De Turfsteker aan de Hoofdstraat 48 in Westerbork bestaat dit jaar 25 jaar. Het jubileum wordt het hele jaar gevierd met bijzondere optredens en verrassingen in de pub. Het jubileumjaar wordt afgetrapt met een optreden van de Ierse band Rapalje. De pub is dit weekend sowieso in de feeststemming vanwege de jaarlijkse viering van Saint Patrick’s Day.

Saint Patrick’s Day is de nationale feestdag van Ierland. Het feest op 17 maart wordt niet alleen in Ierland maar over de hele wereld gevierd. Zo ook in Westerbork waar De Turfsteker jaarlijks het Ierse Nationale feest uitbundig meeviert in de groene kleuren van de Ierse vlag.

Iers rundvlees

‘In onze pub en ons restaurant vind je de echte Ierse gezelligheid terug,’ zegt eigenaar Sander Vos. ‘Ook maken we in het restaurant uiteraard Ierse gerechten met Ierse producten zoals Iers rundvlees. We maken groentegarnituur in de kleuren van de Ierse vlag en we hebben de vegetarische fried pickels. En uiteraard hebben we de heerlijke Ierse bieren Guiness en Kilkenny en smakelijke Ierse Wiskey.’

Rapalje

Dubbel feest is het zondag 15 maart, want ook de optredende Celtic Folk band Rapalje bestaat dit jaar 25 jaar. De band heeft afgelopen kwart eeuw opgetreden in heel Europa en zelfs in Brazilië en de Dominicaanse Republiek. Het feest begint om 15.00 uur, kaartjes zijn 12,50 euro per stuk en kinderen onder de 12 kunnen gratis mee.

Voor meerinformatie bel met 0593 331111, mail naar reserveren@restaurantdeturfsteker.nl of kijk op de site www.restaurantdeturfsteker.nl.