PvdA stelt vragen over verkeersveiligheid op kruispunten Torenlaan

De PvdA wens duidelijkheid over maatregelen rondom twee kruispunten langs de Torenlaan. Volgens deze partij laat de verkeersveiligheid te wensen over, de fractie hoopt dat het college maatregelen neemt.

Elke dagen steken veel kinderen het drukke kruispunt Nassaukade-Torenlaan in Beilen over om bij de G.A. de Ridderschool te komen. Verontruste ouders hebben hierover aan de bel getrokken omdat ze het een gevaarlijk oversteekpunt vinden.

Ook ouderen maken zich zorgen over dit gebied. De PvdA fractie hoort van veel ouderen, dat zij, met name het kruispunt Nassaukade – Ventweg Zuid, gevaarlijk en eng vinden.

De PvdA vindt het cruciaal dat de omgeving rond scholen verkeersveilig is voor ouders en kinderen. Maar ook ouderen moeten veilig en vertrouwd kunnen fietsen in het centrum. Daarom heeft  raadslid Jan  Beugel namens de PvdA Midden-Drenthe afgelopen maandag schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over de verkeersveiligheid van beide kruispunten.

Bouw woningen

Dat is extra actueel omdat op dit moment een plan wordt ontwikkeld voor het bouwen van een aantal woningen op de hoek van de Nassaukade – Torenlaan. Ook wordt de parkeerplaats aangepast. Dit zal ook gevolgen hebben voor beide kruispunten.

De PvdA ziet daar een kans door de verbetering van de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers op deze kruispunten onderdeel te maken van de planontwikkeling. Beugel: 'Liefst in samenspraak met de ouders en leerlingen van de G.A. de Ridderschool.'

De antwoorden op de vragen worden binnen vier weken verwacht. De PvdA hoopt dat de verkeersveiligheid bij de planontwikkeling hoge prioriteit krijgt. Beugel: 'Zodat iedereen veilig en vertrouwd kan wandelen en fietsen in dit dynamische deel van het centrum van Beilen.'