Gratis boodschappendienst van Jumbo Mulder en Welzijnswerk wordt uitgebreid met Jumbo Vinke

Wie in Beilen en omgeving niet in staat is om boodschappen in huis te halen, kan sinds verleden week een beroep doen op de boodschappendienst die Welzijnswerk Midden-Drenthe en Jumbo Mulder Beilen zijn begonnen. Sinds vandaag doet ook Jumbo Vinke mee zodat kwetsbare groepen in onze samenleving toch voorzien worden van boodschappen.

Matthijs Mulder (Jumbo) en Paul Vlootman (Welzijnswerk) leggen uit hoe de bezorging van boodschappen in zijn werk gaat.

,,Klanten maken van tevoren een boodschappenlijst, waarna zij van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 uur en 12.00 uur met Welzijnswerk Midden-Drenthe (088-1651200) kunnen bellen en hun boodschappenlijst doorgeven. Vervolgens gaan vrijwilligers naar de winkel en verzamelen de boodschappen, die de volgende dag door Jumbo bezorgd worden aan de voordeur. Betalingen gaan per pin; het bezorgen is gratis.”

Wie mogen van de boodschappendienst gebruikmaken?

,,Mensen die zelf geen boodschappen kunnen doen, niemand hebben die boodschappen kunnen halen halen, de boodschappen niet online via www.jumbo.com kunnen bestellen én in Beilen, Westerbork of in de omgeving daarvan wonen."

Harold Kamps van Welzijn is een tevreden mens: ‘Samen hebben wij de boodschappendienst opgezet en met de medewerkers van de Jumbo en Welzijnswerk zorgen wij er voor dat de kwetsbare inwoners hun dagelijkse boodschappen kunnen blijven ontvangen. Deze week hebben wij 18 dankbare klanten in Beilen en omgeving kunnen helpen. Een mooie samenwerking in deze crisistijd!’