De GGD bevestigt 12 nieuwe coronabesmettingen in Drenthe en 15 in Groningen

Het aantal mensen in Drenthe van wie is vastgesteld dat zij zijn besmet met het coronavirus is gestegen naar 73, meldt GGD Drenthe. Woensdag stond de teller nog op 61. Alleen in de gemeente Borger-Odoorn is nog altijd geen besmetting bevestigd.

De aantallen in Drenthe zijn nu:

 Gemeente Westerveld: 2· Gemeente Meppel: 3· Gemeente Midden-Drenthe: 2· Gemeente Assen: 7· Gemeente Tynaarlo: 15· Gemeente De Wolden: 3· Gemeente Noordenveld: 3· Gemeente Hoogeveen: 8· Gemeente Emmen: 9· Gemeente Coevorden: 18· Gemeente Aa en Hunze: 3

In Groningen werden donderdag 15 nieuwe besmettingen vastgesteld, meldt de Groningse GGD. Hier staat de teller nu op 119. De GGD Groningen (die de woongemeenten van de besmette patiënten niet meer doorgeeft) meldde donderdag ook de eerste Groningse coronadode.

Nieuwe richtlijnen

De testrichtlijnen van het RIVM zijn aangepast. Het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus is waarschijnlijk veel hoger, want de GGD test lang niet iedereen die ziek is. Een onbekend aantal geïnfecteerden blijft buiten beeld. Deze mensen hebben slechts milde klachten of ze zieken thuis een paar dagen uit of ze voldoen niet aan de nieuwe richtlijnen van het RIVM.