Kinderen in Bovensmilde gaan massaal aan de Lego: oranjevereniging start met bouwwedstrijd

De Oranjevereniging in Bovensmilde schrijft een bouwwedstrijd uit voor kinderen. Zij gaan tweemaal per week iets bouwen van Lego, Duplo of ander bouwmateriaal en maken daarmee kans op speelgoed.

Aanleiding voor de wedstrijd is om de kinderen wat vermaak te bieden in deze tijd dat ze niet naar school kunnen en weinig met hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen, aldus de oranjevereniging in haar uitnodiging.

Twee opdrachten per week

Wat de kinderen gaan bouwen, hangt af van de bouwuitdaging die de oranjevereniging tweemaal per week uitschrijft via haar website en Facebookpagina. Dat gebeurt op de maandagen 6, 13, 20 en 27 april en de vrijdagen 10, 17 en 24 april, steeds tussen 11.00 en 14.00 uur.

De kinderen dienen een foto van hun bouwwerk voor uiterlijk 1 mei in te leveren, via uitdaging@ofvbovensmilde.nl, onder vermelding van hun naam en leeftijd. Per bouwuitdaging mogen kinderen 1 foto insturen, zegt Pieter Diekema namens de oranjevereniging.

Winnaar krijgt Lego-pakket

,,Twee dagen later wordt de winnaar getrokken uit een grabbelton. Wie dus vijf keer meedoet en een foto instuurt, komt dus vijf keer in de grabbelton en vergroot zijn of haar kans om te winnen.” De winnaar krijgt een Lego-pakket.