Judoka’s verenigen zich online

Zwiggelte - Het coronavirus treft iedereen, dus ook de judoka’s in het Noorden. Vele judoka’s trainen een aantal uurtjes in de week, maar naast het judoën op de mat worden door de judoka’s de sociale contacten gemist. Daarom hebben twee enthousiaste judoka’s Mirjam Torenbeek 2de Dan judo (Friesland) en Philip Wildevuur 2de Dan judo (Drenthe) een online judotraining bedacht.

Hun missie is de verbinding met elkaar te houden middels judo. Elke woensdagavond wordt door een gastdocent uit Nederland lesgegeven en zondagochtend wordt getraind door Peter Baas 6de Dan judo. Hij geeft het technische deel van de training, met zijn jarenlange ervaring ondersteunt hij dit project online.

Na een aantal brainstormsessies is bedacht dat Mirjam de warming-up geeft en een judoleraar de technische training met vervolgens de cooling down. Dat kan op de eigen zolderkamer of waar dan ook, onder toeziend oog van de judoleraar en de mede judoka’s die op het scherm ook keihard meetrainen.

Mirjam en Philip werden verrast door de spontane medewerking van meerdere judotrainers. Dit initiatief is inmiddels ook opgepakt door judoka’s uit Zeeland.

Iedereen is razend enthousiast en wil graag judofit blijven en met elkaar in contact blijven. Bovendien is het een unieke kans om les te krijgen van judoleraren uit heel Nederland. Dit project is een privé initiatief en dus niet gerelateerd aan een sport- of judoschool, iedere judoka vanaf 16 jaar is welkom.

Aanmelden kan per mail: philip@wildevuur.nl