Centrum Beilen beetje bij beetje op de schop

Bouwbedrijf Avitec is deze week, na twee maanden uitstel, begonnen met de herinrichting van het centrum van Beilen. Doel is dat het centrum uiteindelijk groener en gezelliger wordt.

,,De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. De doorgaande route Raadhuisstraat/Prins Bernhardstraat is het eerst aan de beurt”, zegt verantwoordelijk wethouder Anique Snijders (VVD).

Overleg met ondernemers

,,De Prins Berhardstraat wordt bijvoorbeeld geschikt gemaakt voor tweerichtingsverkeer en aan de Raadhuisstraat komen onder meer nieuwe parkeervakken”, aldus Snijders. Ook de Brinkstraat, het winkelhart van Beilen, wordt aangepakt. Er komen fietsenstallingen, meer groen en nieuw straatmeubilair.

Snijders benadrukt dat de werkzaamheden in samenspraak met de ondernemers worden uitgevoerd. ,,De aannemer gaat bij elke ondernemer langs om afspraken te maken over wanneer en hoe de werkzaamheden bij hem worden uitgevoerd. We willen zo de overlast beperken, zodat ondernemers in deze moeilijke tijd hun bedrijf draaiende kunnen houden.”

De werkzaamheden zijn begonnen aan de zuidkant van het centrum, in de buurt van de Stefanuskerk. Volgens de planning wordt het project op 17 juli afgerond.

Nieuwe kledingzaak

Ondertussen wordt ook nog gewerkt aan de aanpak van leegstand in het centrum. Snijders heeft goed nieuws over het voormalige pand van kledingzaak LakeSide, dat veel Beilenaren een doorn in het oog is. ,,Daarin komt een nieuwe kledingzaak, Maudd, en daar zijn we heel blij mee.” De noordelijke winkelketen heeft al vestigingen in onder meer Hoogeveen en Emmen.