Woonzorgcentrum Drenthe het Derkshoes

Sinds 17 maart is het Derkshoes gesloten voor bezoekers vanwege de corona-maatregelen. Op 31 maart heeft premier Rutte in een persconferentie laten weten dat de maatregelen die zijn ingesteld om de verspreiding van het coronavirus te beperken, worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit geldt ook voor de sluiting van het Derkshoes voor bezoekers.

Deze maatregelen zijn ondanks de enorme impact voor bewoners en medewerkers langer nodig om de verspreiding van het virus te kunnen controleren en zo kwetsbare bewoners en zorgverleners te blijven beschermen. In de persconferentie is benadrukt dat verlenging na 28 april zeker niet is uitgesloten.

Op dit moment (01-04-2020) zijn er binnen de organisatie nog geen besmettingen vastgesteld onder cliënten of medewerkers. We bereiden ons hier wel goed op voor. We staan in een voortdurend contact met partijen als de GGD, het ROAZ, collega zorgorganisaties en ziekenhuizen om daar waar mogelijk bij te dragen aan het beheersen en opvangen van de gevolgen van de coronacrisis.

We zien dat cliënten veelal begrip hebben voor de situatie, al is het ingrijpend. Ook onze medewerkers en vaste vrijwilligers helpen onze cliënten hier doorheen. We zijn trots op hen!

Daarnaast zijn we blij met alle initiatieven vanuit het dorp om onze cliënten en medewerkers/ vrijwilligers een hart onder de riem te stoppen. Veel dank daarvoor namens ons allemaal!

Woonzorgcentrum Drenthe het Derkshoes  
Marsdijk 1, Westerbork
www.derkshoes.nl