Pearle Opticiens Beilen houdt inzamelingsactie van vuurwerkbrillen

Pearle Opticiens Beilen gaat zoveel mogelijk vuurwerkbrillen verzamelen voor ziekenhuizen. Sinds dinsdag 31 maart staat er van maandag t/m zaterdag tussen 09:30 en 17:30 uur een container voor de winkel aan de Raadhuisstraat 1 waar de vuurwerkbrillen in worden verzameld.

'Het idee is ontstaan toen mijn werkgever Gerard Wubs een bericht kreeg van Johan Koster (werkzaam bij het UMC Groningen) of wij nog vuurwerkbrillen hadden liggen', vertelt Alies Bijlsma (bedrijfsleider Pearle Opticiens Beilen).

Alle brillen die toen nog op voorraad waren, zijn gedoneerd. Zelfs de voorzitter van de carbidschieters Beilen, Geert Zijlstra, werd gevraagd overgebleven brillen van afgelopen 31 december te doneren en zonder enig voorbehoud werden alle brillen gebracht.

De zorg staat dag en nacht voor ons klaar

“De zorg staat echt dag en nacht voor ons klaar om ons te helpen. Ze gaan de strijd aan tegen het coronavirus. Daarom helpen wij graag waar wij kunnen”, aldus Geert Zijlstra.

Alies Bijlsma: “Onze winkel is tot nader orde gesloten. Ons werk kan, in onze beleving, op dit moment niet veilig volgens de richtlijnen van het RIVM worden uitgevoerd. We willen onze klanten en medewerkers uiteraard geen enkel risico laten lopen. Wel is er elke dag een medewerker in de winkel aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Daarnaast zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via telefoon en WhatsApp.'

Vuurwerkbrillen hergebruikt

Pearle Opticiens Beilen wil graag helpen waar zij kan en een kleine bijdrage leveren aan de bestrijding van het coronavirus. Daarom staat er sinds dinsdag 31 maart een container voor de winkel. Alies Bijlsma: ‘Wij roepen heel Midden-Drenthe op om de lades en kasten uit te pluizen op zoek naar de vuurwerkbrillen en deze te doneren. Wanneer iemand niet in de gelegenheid is deze langs te brengen komen we ze, op afspraak, graag halen. Mensen mogen ons berichten via WhatsApp, Facebook of Instagram. (Whatsapp en telefoon: +31593541094). De vuurwerkbrillen worden in ziekenhuizen gebruikt als beschermbrillen tegen virussen en bacteriën. Alle vuurwerkbrillen die worden ingeleverd worden in het ziekenhuis steriel gemaakt en weer hergebruikt. Wij zorgen dat alle ingezamelde brillen op de juiste plek terecht komen.’

Pearl Opticiens Beilen

Raadhuisplein 1

0593-541094

Link naar website: https://www.pearle.nl/over-pearle/het-coronavirus