Gevangenismuseum gaat Pinkstermaandag weer open

VEENHUIZEN Het Gevangenismuseum opent op 1 juni weer de deuren. Het museum is hard bezig de nodige maatregelen te treffen om iedereen dan veilig en gastvrij te ontvangen. Van het inrichten van een onlinereserveringssysteem, ophangen van plexiglasschermen bij de kassabalies tot het maken van een eenrichtingsroute door het museum.

Peter Sluiter, directeur Gevangenismuseum: ,,We kijken er enorm naar uit weer bezoekers in het Gevangenismuseum te kunnen ontvangen; die hebben we de afgelopen twee maanden erg gemist. We gaan doen er dan ook alles aan om een bezoek aan het museum voor iedereen zo veilig en plezierig mogelijk te maken.”

Protocol

Het museum hanteert daarbij het protocol dat door de Museumvereniging op basis van de richtlijnen van het RIVM is opgesteld. Dat betekent onder meer dat de rondritten met de Boevenbus en de rondleidingen in gevangenis de Rode Pannen voorlopig niet op het programma kunnen staan. In plaats daarvan is het museum druk bezig met de ontwikkeling van een aantal spannende nieuwe activiteiten, die allemaal met 1,5 meter afstand gedaan kunnen worden. Er zijn mogelijkheden te over: gezinnen met kinderen kunnen ontsnappen uit een speciale kidsescaperoom, de digitale speurtocht ‘Kraak de Code’ volgen of een mini-escape doen uit een van de grote cellenbussen op de binnenplaats van het museum.

Bezoekers kunnen ook een Wandelroute door Veenhuizen maken op de eigen smartphone of tablet, of een picknick- of borreltas bestellen. Kortom, er is deze zomer - binnen de coronamaatregelen - genoeg te zien, te doen en te beleven in het Gevangenismuseum.