Tourist Info Westerbork en Orvelte gaan weer open voor bezoekers

De TIP kantoren in Midden-Drenthe hebben de afgelopen weken hun deuren gesloten gehouden tijdens de uitbraak van het coronavirus. ,,De veiligheid van mijn vrijwilligers is altijd de grootste prioriteit geweest (en nog steeds) in het nemen van de nodige beslissingen”, aldus coördinator Esther van het Maalpad.

,,We hebben daarom dan ook besloten om half maart de deuren van beide kantoren dicht te houden. Inmiddels zijn er weer wat versoepelende maatregelen en dus is er voor de Tourist Info kantoren weer wat ruimte om te kijken naar de mogelijkheden om open te gaan. Op dit moment ben ik bezig om beide kantoren ‘coronaproof’ te maken", zegt de coördinator. Alles geheel volgens de richtlijnen van het RIVM: "Dit om zo de gezondheid van mijn vrijwilligers èn onze gasten zoveel mogelijk te waarborgen. Wij hebben inmiddels bij beide locaties een handenwasunit van de familie Striethouldt staan waar iedereen bij binnenkomst zijn/haar handen kan wassen. Onze balies zijn door HUBO Westerbork voorzien van plexiglas en de DA uit Westerbork heeft voor de vrijwilligers een pomp met hygiënische gel kunnen regelen.”

Maatregen geregeld bij lokale ondernemers

Via KIP uit Westerbork zijn er stickers voor op de vloeren gerealiseerd. Allemaal maatregelen, die bij lokale ondernemers geregeld zijn. Omdat enkele vrijwilligers tot de risicogroep behoren kan niet iedereen ingezet kunnen worden, de kantoren moeten dus hun openingstijden (voorlopig) aanpassen. Er worden twee vrijwilligers op één dag ingezet om zo de doorstroom van bezoekers goed te kunnen coördineren. ,,We gaan er vanuit dat meer mensen in eigen land op vakantie gaan en dat Drenthe een veel bezochte provincie gaat zijn.”

Beide kantoren willen daarom goed voorbereid zijn om deze gasten veilig en gastvrij te kunnen ontvangen. Westerbork gaat open van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur en Orvelte gaat iedere dag open van 11.00 tot 15.00 uur met uitzondering van de maandagen en de vrijdagen, dan blijft het kantoor gesloten. Het blijft in de praktijk steeds kijken of er aanpassingen nodig zijn en het vraagt soms flexibiliteit van de vrijwilligers, maar Esther van het Maalpad is trots op de vrijwilligers die dit samen willen doen.