Mooi Wark brengt ode aan doventolk Irma Sluis

Pesse - Een keer geen tieten of blote konten, maar een serieuze ode aan gebarentolk Irma Sluis. Mooi Wark heeft samen met singer-songwriter Jason Staal een lied over de vrouw gemaakt, die tijdens de coronapersmomenten de verklaringen van premier Mark Rutte omzet in gebarentaal.

Het lied heet Oh Irma en wordt vanavond voor het eerst gedraaid bij NPO Radio 5-programma Volgspot. De clip, waarin lijkt het alsof ze haar eigen woorden vertolkt, gaat dinsdag in premiere.

Zanger en bassist William Bossong hangt net op met De Telegraaf en kreeg vanmorgen ook een uitnodiging binnen om vanavond plaats te nemen aan de tafel bij het programma Beau van Beau van Erven Dorens. „De commotie is echt bizar”, zegt Bossong lachend. „Het is gekkenhuis, maar dat hoop je natuurlijk ook als je een nummer maakt.”

Irma hield de gemoederen de laatste weken goed bezig. „Heel Nederland is verliefd geworden op Irma Sluis, de bekendste doventolk van Nederland en ook wij zien haar wel, maar we hebben haar nog nooit gehoord. Daarom brengen wij een ode aan deze bijzondere vrouw met het nummer Oh Irma. Ik heb niet echt opgelet op wat Rutte zei omdat ik elke keer gebiologeerd naar Irma zat te kijken. Oh, is dat het teken van hamsteren! Dat wist ik niet. Ze maakt geweldige handbewegingen en straalt een serene rust uit. Wij vinden het oprecht een geweldige vrouw, die een eigen nummer verdient. ”

Jason Staal

Bossong schreef het nummer samen met de Drentse singer-songwriter Jason Staal. „Repeteren konden we niet in coronatijd en daarom wilde ik graag samen met een goede muzikant van de Kleinkunstacademie een liedje schrijven. Gewoon kijken hoe hij dat doet. Dan krijg je een andere kijk op het schrijfproces.”

Irma Sluis heeft nog niet gereageerd op het nieuws. „Dat hoeft ook niet. Een duimpje is genoeg”, vindt de Mooi Wark-zanger.