Hoogtepunt

Veehouder Hans Brinke en corona. Geen goede combinatie. De vrijheidsbeperkende maatregelen troffen hem ook, net als vele anderen. In deze column gaat hij daar onder andere op in.

Het gaat nu wel weer wat beter maar wat ben ik toch chagrijnig geweest. Niet de hele tijd, maar zo bij vlagen. Zelfs eens een vlaag van een paar dagen.

Ik ben zelf totaal niet gereserveerd, dus ben ik ook helemaal niet toe aan een gereserveerde samenleving. Een samenleving waar iedereen een beetje bang is en sociale afstand gewenst is.

Ik vind het meestal eenzaam zat zo’n boerderij, waar je vaak alleen werkt. Ik heb daarnaast gewoon contact nodig. Daarnaast is gebleken dat ik duidelijk geen leraar ben.

Toch begint het allemaal te wennen. Ik kijk niet elke avond meer naar het journaal en Jinek, dat scheelt ook een boel. Gewoon weer terug in mijn eigen cocon. Net doen of er niets aan de hand is en bovenal gewoon goed zorgen voor mijn dieren.

De koeien zijn alweer een tijdje buiten en sinds een paar weken mogen de kippen ook weer naar buiten. Dat is ook wel prettig hoor. En we hebben een beetje regen gehad. Ik moet zeggen dat zorgt de laatste jaren sowieso per definitie voor een lach op mijn gezicht. Alle regen is welkom!!!

Ook dat de kinderen weer naar school en sport mogen. Geweldig!!! Mijn eigen sport, biljarten, kan nog niet. De kroeg zit nog dicht. En aangezien ik het leuk vind op vrijdagavond even te zeuren in de kroeg….. Ja, u begrijpt het al. Dat kan ook niet en dus moet er even gezeurd worden. Helemaal nadat ik er achter kwam wat mijn hoogtepunt van de maand was.

Wat blijkt? Ik heb waarschijnlijk een knopje verkeerd gezet bij Google. Nu heeft Google de afgelopen maand bijgehouden waar ik allemaal geweest ben. Aan het eind van de maand krijg je vervolgens een mail met de hoogtepunten. Nou…. Mijn hoogtepunt, ik had er namelijk maar één, was de Jumbo Vinke te Westerbork! Een hele maand van mijn leven en het hoogtepunt is een supermarkt. Kortom, ik wil een ander leven! Ik heb dus snel dat knopje weer veranderd, stel je voor dat ik volgende maand hetzelfde beleef....