Herinneringscentrum Kamp Westerbork weer open: hartelijk welkom voor de eerste gasten

De deuren van Herinneringscentrum Kamp Westerbork gingen maandagmiddag klokslag 12.00 uur weer open. Directeur Gerdien Verschoor verwelkomde de familie Houtsma uit Uithoorn met een bos bloemen.

‘We zijn ontzettend dankbaar dat de deuren weer open konden en er weer bezoekers in het museum zijn’ aldus Gerdien Verschoor. De familie Houtsma bracht het pinksterweekend door op een bungalowpark in de buurt van Hooghalen en boekte als eerste tickets. ‘We hadden plannen om in het voorjaar naar Krakau in Polen te gaan, maar door het coronavirus kon dat niet doorgaan’, vertelde mevrouw Houtsma.

De familie gaf na afloop aan onder de indruk te zijn van de verhalen, foto’s en voorwerpen die in het museum werden getoond. Na het museumbezoek bezocht de familie ook het verderop gelegen kampterrein.

Vooraf reserveren verplicht

Iedereen die een bezoek wil brengen aan het Herinneringscentrum is verplicht om vooraf te reserveren. Ook werkt het museum met tijdsloten. Dit om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijk in het museum zijn. Reserveren kan via www.kampwesterbork.nl.

In het kader van 75 jaar bevrijding heeft het Herinneringscentrum een tijdelijke expositie ingericht. Deze expositie kreeg de naam Het verdriet van de bevrijding mee. Deze tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 3 januari 2021.