Kaarsjes op de VAM-berg: Team Assen proeft toch een beetje de sfeer van de Alpe d'Huez (filmpje)

Maar liefst 140 leerlingen, studenten en begeleiders uit Assen zouden komende donderdag met Team Assen de Alpe d’Huez beklimmen in het kader van de actie Alpe d’HuZes van KWF Kankerbestrijding. Dat gaat in verband met corona niet door, zodat het idee ontstond voor een alternatief op de VAM-berg.

Kaarsjes op de VAM-berg

,,We wilden de magie van de Alpe d’Huzes beleven, dus hebben we maandagnacht met alle teamcaptains van Team Assen de VAM-berg beklommen. Daar hebben we kaarsjes geplaatst om de sfeer van de berg na te bootsen”, vertelt Christel de Jong namens het team.

Al ruim 100.000 euro opgehaald voor KWF

,,Met deze start, in het donker op hetzelfde tijdstip als de Alpe d’huZes op 4 juni zou starten, zijn wij de berg opgefietst. Afzien, maar ook genieten. Bij zonsopgang hebben we boven op de berg de tussenstand van ruim 100.000 euro bekendgemaakt.”

Helaas konden niet alle 140 deelnemers erbij zijn. ,,Dan zouden we met een te grote groep zijn en konden we ons niet aan de richtlijnen van het RIVM houden”, zegt De Jong. ,,Toch was opgeven geen optie. Als stuurgroep wilden we de deelnemers toch een hart onder de riem steken. Volgend jaar gaan we er alsnog voor.”