CSG Beilen: slechts één kandidaat in de herkansing (voor 79 jongeren is het feest)

De uitslagen van de examens voor het voortgezet onderwijs werden donderdag officieel bekendgemaakt. Ook voor de leerlingen van de locatie CSG Beilen van CS Vincent van Gogh. Van de 80 examenkandidaten van CSG Beilen zijn 79 jongeren geslaagd.

Weliswaar werd het dit jaar minder spannend dan alle andere jaren hiervoor want de examenkandidaten wisten hoe ze er voor stonden. Toch was het officiële telefoontje van de mentor voor veel leerlingen toch nog spannend.

Van de 80 examenkandidaten slaagden 79, één leerling kan via een resultaatverbeteringstoets alsnog slagen. Voor de Theoretische Leerweg slaagden 48 van de 49 kandidaten. Voor de Kaderberoepsgerichte Leerweg zijn alle 19 kandidaten in één keer geslaagd. De 12 kandidaten van de Basisberoepsgerichte Leerweg zijn ook allemaal geslaagd.

Klaas Beuker, teamleider CSG Beilen: ‘Er wordt veel gesproken over de waarde van het diploma van 2020. Wij zijn er van overtuigd dat al onze leerlingen het diploma hebben verdiend! Ze hebben er hard voor gewerkt, voldoen aan alle eisen en gaan goed voorbereid naar het vervolgonderwijs.’

Begin juli, na de resultaatverbeteringstoetsen, vindt de diploma-uitreiking plaats. Die wordt hoe dan ook anders dan andere jaren. Beuker besluit met de raadselachtige woorden: ‘Maar we gaan er wel een onvergetelijke dag van maken voor de geslaagden!’