Gebr. Middelveld bouwt opnieuw loods voor A. van Looijengoed vastgoed B.V.

Wijster - Gebr. Middelveld is er trots op dat Aart van Looijengoed van het gelijknamige vastgoed- en transportbedrijf er weer voor kiest om de nieuwbouw door Gebr. Middelveld te laten uitvoeren.

Vrij snel na de oplevering van de loods in 2018 ontstond bij Aart het idee er nog een loods bij te bouwen en hierbij viel de keuze opnieuw op het bedrijf uit Alteveer. ,,Omdat de bouw destijds goed is verlopen en er een klik is”, geeft Aart aan. ,,Uiteraard is het bij zo’n groot project belangrijk dat er goed overleg kan plaatsvinden en dat je het uit handen kunt geven”, zegt de nuchtere ondernemer. Dit scheelt hem tijd. Tijd die hij goed kan gebruiken voor onder meer zijn transportbedrijf met een wagenpark van 17 auto’s en een truckwasstraat die door de Nvwa is erkend.

Het bedrijf maakt op diverse gebieden sterke groei door, maar verliest het maatschappelijk verantwoord ondernemen daarbij niet uit het oog. Zo hebben alle auto’s van het transportbedrijf een motor uit de Euro 6-milieuklasse, is de wasstraat NVWA gecertificeerd (registratienummer 213885) en is het tankstation recent verbouwd. Ook zijn op de loods die in 2018 is opgeleverd 690 zonnepanelen gemonteerd. Op de nieuwbouwloods komen waarschijnlijk ook weer zonnepanelen.

En nu is het zover, de bouwplaats is uitgegraven en de eerste heipalen zitten al in de grond. Op deze plek verrijst de loods van 50 meter breed, 100 meter lang en een dakrandhoogte van 12 meter. Met deze afmetingen is de loods een keer zo groot als het vorige bouwproject. Een behoorlijke klus.

De hal wordt voorzien van een laadput met vier deuren en docklevelers. Deze voorziening maakt hem uitermate geschikt voor op- en overslag.

Gebr. Middelveld heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in turn-key utiliteitsbouw. Omdat verreweg de meeste disciplines binnen de utiliteitsbouw in eigen huis gedaan kunnen worden, ontstaat meerwaarde. Gebr. Middelveld verzorgt zelf de staalconstructies, dak- en gevelbeplating en installaties. Processen en communicatie verlopen gestroomlijnder en de staalbouwgedachte, waar alle aspecten via prefab bouwen worden gedaan, wordt doorgetrokken in het hele bouwproces. Via geavanceerde 3D tekensoftware worden schetsplannen, bouwtekeningen en statische berekeningen verzorgd, en ook de aanvraag van de omgevingsvergunning wordt door Gebr. Middelveld gedaan.

Als alles volgens de planning verloopt wordt de loods eind november opgeleverd.

De nieuwe loods zal net als de andere loods bestemd zijn voor opslag. Ook nog opslagruimte nodig? Neem dan gerust contact op met Aart van Looijengoed.