Elke dinsdag heeft Humanitas een activiteit voor kinderen

Al vijfenzeventig jaar organiseert Humanitas kindervakantieweken voor kinderen die anders niet op vakantie kunnen. Vanwege corona kan dit niet doorgaan. ,,Maar we laten ons niet zomaar uit het veld slaan.”

Het eerste Humanitas kinderkamp vond vlak na de bevrijding plaats, vijfenzeventig jaar geleden, vertelt Arie de Bruijn, voorzitter van Humanitas Midden-Drenthe. ,,Zesendertig ondervoede jongens kwamen in een boerderij in Edam weer op krachten. Ze voetbalden, zongen en speelden. En ze kregen klompen, want de meesten hadden geen schoenen meer. In zes weken tijd kwamen de jongens gemiddeld zes pond aan.”

Kampeerweek Drouwen

Nog steeds organiseert Humanitas ieder jaar activiteiten voor kinderen die anders niet op vakantie kunnen. Kinderen uit Midden-Drenthe tussen de zes en twaalf jaar, die vanwege medische, financiële of sociale redenen niet op vakantie kunnen, mogen deelnemen aan een kampeerweek in Drouwen. De Bruijn: ,,Dit jaar helaas niet zoals we gewend zijn. Maar we laten ons niet zomaar uit het veld slaan. We gaan de komende vakantieweken leuke activiteiten organiseren voor de groep kinderen die zich heeft aangemeld voor de coronacrisis”.

Circus

Iedere dinsdag is er een activiteit. Spellen in het bos, hutten bouwen, zwemmen, pony rijden… De Bruijn: ,,Dinsdag zeven juli starten we met de Kinderkaravaan van Circus Snor. Onder begeleiding van een circusdocent kunnen de kinderen oefenen met verschillende circusmaterialen”.

Er zijn nog een paar plekken vrij. Aan de activiteiten zijn geen kosten verbonden.