Groep acht neemt afscheid van KC Beatrix

Na twee keer de musical voor publiek te hebben opgevoerd mochten de sterren van KC Beatrix in Beilen woensdag nog één keer schitteren voor de laatste groep ouders. Vanwege de corona waren de ouders verdeeld in groepen.

Na de musical kon de traditie van de barettenceremonie gelukkig ook doorgaan. Alle kinderen van groep 8 kregen een barret die werd opgezet door een leerling van de school. Een mooie traditie die in ere gehouden wordt en waar de kinderen naar uitkijken. Daarna mocht de groep met elkaar in de klas genieten van een lekkere lunch.

Ererondje

Tegen twee uur was het dan zover, groep 8 mocht een ererondje door de school fietsen, skeeleren, steppen of skateboarden. Door een erehaag van ouders, familie, vrienden verlieten zij de school.

Om 16.15 uur werd iedereen weer op school verwacht, in gala kleding met een vleugje blingbling. Iedereen mocht vanuit school over de rode loper naar de cabrio’s lopen. In een sliert van dertien prachtige auto’s werd er een rondrit gereden langs alle huizen van de kinderen. Bij terugkomst over de rode lopen de school in om vervolgens gezamenlijk te gaan dineren in hun eigen klas welke omgetoverd is in een restaurant.

Officieel afscheidsmoment

‘s Avonds waren de ouders ook uitgenodigd voor het officiële afscheidsmoment. Eerst was de uitreiking van het kado van de kinderen voor school, een plekje op het plein in de vorm van een ‘tegel van de sterren van groep 8’. En dan voor de laatste keer met z’n allen in de kring waar juf voor iedereen een persoonlijk woordje heeft gehouden.