Deze zeven inwoners van Midden-Drenthe krijgen vrijdag eindelijk hun lintje uitgereikt

Al ruim twee maanden mogen zeven inwoners van de gemeente Midden-Drenthe zich Ridder of Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Komende vrijdag krijgen ze eindelijk hun lintje overhandigd door burgemeester Mieke Damsma.

Dat gebeurt tussen 09.30 en 14.15 uur op verschillende locaties in de gemeente.

Vanwege de coronamaatregelen kregen de dames A. Jonkers-Mulder, W.T.E. Noorda-Ritzema, J.Z. Wessels-Beugel, F.E.W. Beuving-Kroon en de heren J. Tamming, M. van der Velde en C.A.J.M. Vermeeren op vrijdag 24 april alleen telefonisch het goede nieuws van hun koninklijke onderscheiding te horen.

Nu de landelijke maatregelen zijn versoepeld krijgen alsnog hun lintje. Dat wordt overigens door Damsma niet opgespeld, maar overhandigd.

Wie krijgen vrijdag hun lintje?

De heer C.A.J.M. Vermeeren (65) uit Hijken is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn inzet in de psychiatrie en (bestuurlijke) activiteiten op diverse maatschappelijke terreinen. De heer Vermeeren kan worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’ en ‘iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben’. De heer Vermeeren krijgt de onderscheiding voor zijn totale verdiensten gelet, op de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten.

Mevrouw J.Z. Wessels-Beugel (70) uit Beilen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar (bestuurlijke) activiteiten voor de samenleving op diverse maatschappelijke terreinen.Mevrouw Wessels-Beugel kan worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd’ en krijgt de onderscheiding voor haar totale verdiensten gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten, maar met name voor haar activiteiten op het terrein van de ouderenzorg.

De heer J. Tamming (83) uit Beilen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn (bestuurlijke) activiteiten voor de samenleving op diverse maatschappelijke terreinen.De heer Tamming kan worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’ en krijgt de onderscheiding voor zijn totale verdiensten gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten , waarbij het zwaartepunt ligt op het terrein van de sport.

Mevrouw A. Jonkers-Mulder (74) uit Westerbork is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar (bestuurlijke) activiteiten voor de samenleving op diverse maatschappelijke terreinen.Mevrouw A. Jonkers-Mulder kan worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’ en krijgt de onderscheiding voor haar totale verdiensten gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten.

De heer M. van der Velde (71) uit Hoogersmilde is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn (bestuurlijke)activiteiten op diverse maatschappelijke terreinen. De heer Van der Velde kan worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’ en krijgt de onderscheiding voor zijn totale verdiensten gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten.

Mevrouw W.T.E. Noorda-Ritzema (66) uit Bovensmilde is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar inzet in de hoofdfunctie en (bestuurlijke) activiteiten voor de samenleving op diverse maatschappelijke terreinen.Mevrouw W.T.E. Noorda-Ritzema kan worden gekwalificeerd als ‘iemand die geruime tijd werkzaamheden heeft verricht op een wijze die betrokkene onderscheidt van anderen en die getuigt van een karaktervolle en voorbeeldige plichtsvervulling’ en als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’. Mevrouw Noorda-Ritzema krijgt haar onderscheiding voor haar totale verdiensten gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten.

Mevrouw F.E.W. Beuving-Kroon (70) uit Westerbork is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar (bestuurlijke) activiteiten voor de samenleving op diverse maatschappelijke terreinen.Mevrouw Beuving-Kroon kan worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’ en krijgt de onderscheiding voor haar totale verdiensten gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten.