IKC Pieter van Thuyl neemt afscheid van juf Aly

HOOGERSMILDE Na dit schooljaar stopt juf Aly Brunsting definitief in het basisonderwijs. Deze week nam ze afscheid van de kinderen, ouders en teamleden van IKC Pieter van Thuyl in Hoogersmilde.

Juf Aly is vanaf 1973 werkzaam als kleuterjuf in het onderwijs. Onder andere bij de asielzoekersschool in Hooghalen, de G.A. de Ridderschool in Beilen en de Lindelaar in Westerbork. Juf Aly: ‘Ik zal het werken met kleuters gaan missen. Het blijft een unieke leeftijdsgroep van de basisschool die zich tijdens deze periode op een geheel eigen manier ontwikkelt. Ik heb ze hierbij altijd met veel plezier mogen begeleiden, in ruil voor hun onvoorwaardelijke vertrouwen in hun juf.’

Terugkijken met veel plezier

Naast het lesgeven maakte Aly Brunsting jarenlang deel uit van de medezeggenschapsraad als vertegenwoordiger van de personeelsgeleding en van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad. ‘Al met al kijk ik met heel veel plezier terug op al deze jaren in het (kleuter-)onderwijs: het waren jaren vol afwisseling. Als ik opnieuw voor de keuze zou worden gesteld zou ik er zonder twijfel weer voor kiezen’, aldus juf Aly.