Juf Annet gaat met pensioen: een feestelijk afscheid van een betrokken juf

Na 44 dienstjaren in het basisonderwijs is juf Annet Westerhof van integraal kindcentrum Harm Smeenge in Beilen met pensioen. Ze nam op feestelijke wijze afscheid van kinderen en teamleden.

Voor deze bijzondere gelegenheid werd juf Annet ‘s ochtends al vroeg door een chauffeur opgehaald van huis. Na een rondrit langs alle scholen waar ze werkzaam is geweest, volgde er een feestelijk programma bij IKC Harm Smeenge.

Annet Westerhof begon in 1976 als leerkracht in Zwiggelte. Uit de herinneringen van juf Annet blijkt dat het onderwijs sindsdien grote ontwikkelingen heeft doorgemaakt. ‘Veel moest je in die tijd zelf uitvinden. Handleidingen hadden de dikte van een cm. Een kopieerapparaat was er niet, maar wel een stencilmachine’, aldus juf Annet. In 1983 ging ze werken bij ’t Broekhoes in Balinge. Daarna 16 jaar bij de Lindelaar in Westerbork en de laatste jaren bij IKC Harm Smeenge in Beilen.

Ter herinnering aan haar jaren in het basisonderwijs ontving juf Annet van alle kinderen en ouders een bankje met inscriptie.