Deadline vooruitgeschoven: geluidswal Spier eind deze week afgebroken

De deadline van 6 juli, waarop het resterende deel van het ingestorte geluidsscherm langs de A28 bij Spier opgeruimd had moeten zijn, is niet gehaald. Met goedkeuring van de gemeente heeft de aannemer een paar extra dagen gekregen.

De gemeente Midden-Drenthe stelde ruim een week geleden een ultimatum. Indien de aannemer het nog staande deel van de in 2018 ingestorte geluidswal op maandag 6 juli nog niet verwijderd had, zou de gemeente het zelf afbreken en de kosten op aannemer Bouwhuis uit Beerzerveld verhalen. Maar na overleg is deze deadline nog toch wat opgerekt.

Einde van de week

„We hebben vorige week goed contact gehad met de aannemer”, zegt gemeentewoordvoerder Miriam Fokkema. „Zij gaven aan vrijdag 3 juli te kunnen beginnen, maar dan zou het maandag 6 juli nog niet klaar zijn. Wel is ons verzekerd dat de afbreekwerkzaamheden aan het einde van deze week echt af zijn.”

De gemeente heeft alvorens akkoord te gaan met een paar dagen respijt, eerst contact gehad met Dorpsbelangen Spier en de omwonenden van de geluidswal. Volgens Fokkema vonden zij die paar extra dagen prima.

Gevaarlijk

Volgens de gemeente zorgen de paar dagen niet voor een gevaarlijke situatie. „Er is een instabiliteit geconstateerd, maar ondertussen zijn al verschillende veiligheidsmaatregelen genomen en is het scherm gestut. Het is niet zo dat het scherm morgen instort, maar we willen ook niet nog weken wachten met afbreken.”