Vrolijkheid bij 'Zing een lied bij Piet!'

Zo’n 75 mensen verzamelden zich zondag in de buitenlucht bij de boerderij van de familie Hunse in Hijken. Op de zelf meegebrachte stoelen zaten ze op anderhalve meter van elkaar en zongen uit volle borst bekende christelijke liederen. Het thema van de bijeenkomst was vrolijkheid.

Dominee Magda Hazeleger (PKN Beilen) hield een korte meditatie, zij wenste iedereen een zomer toe waarin de lach vrolijk zou klinken.

De laagdrempelige bijeenkomst werd gehouden door een aantal gemeenteleden van de protestantse gemeente Beilen, omdat ze het zo misten om samen te kunnen zingen en om elkaar te ontmoeten. Dat was door de coronaregels de afgelopen maanden niet mogelijk. De organisatie was blij verrast door de hoge opkomst. Mensen die er niet bij konden zijn, konden live meekijken via Facebook.

Blij

Na een openingswoord en de eerste twee liederen, kwam een van de aanwezigen, Piet Kerssies, naar voren. Hij vertelde hoe blij hij was met de bijeenkomst – die ‘Zing een lied bij Piet’ wordt genoemd. Hij gaf aan dat hij de afgelopen maanden de kerkdiensten uit Beilen online had gevolgd, maar dat hij bij het kijken op zijn i-pad het samen zingen en het ontmoeten van anderen heel erg had gemist.

Na ongeveer een uur was de bijeenkomst afgelopen, maar vele aanwezigen bleven nog in het gras zitten om met elkaar te praten en om te delen van zelf meegebrachte consumpties.

Zondag 26 juli om 1500 uur, wordt bij goed weer, de volgende bijeenkomst gehouden, ook weer op het erf van Hennie en Piet Hunse. Dit zomerseizoen is het de bedoeling om in totaal 3 bijeenkomsten van ‘Zing een lied bij Piet’ te organiseren.