Humanitas gaat met kinderen op bezoek bij de Prinses Margriet Manege

De kinderactiviteiten van Humanitas Midden-Drenthe staan dinsdag 28 juli in het teken van paarden. Die dag wordt een bezoek gebracht aan de Prinses Margriet Manege in Westerbork. Voor deze gratis activiteiten moeten kinderen zich vooraf aanmelden.

Deze activiteiten zijn voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar van 10:00 -15:00 uur.

Kinderen die zich op hebben gegeven vertrekken om 10:00 uur vanaf de Dierenweide Stroomdal, Het Spiek te Beilen, om vandaar per fiets of anderszins te vertrekken naar Westerbork. In verband met de veiligheid is het verstandig om dichte schoenen aan te trekken.

’s Ochtends wordt onder begeleiding van vrijwilligers een speurtocht in en rond de manege gehouden met als thema ‘op zoek naar de wereld van het paard’.

Na de lunch maken de kinderen kennis met de verzorging en het berijden van de pony’s en de paarden. Kinderen worden in de gelegenheid gesteld hun persoonlijke mogelijkheden te ontdekken onder leiding van een gediplomeerde instructeur van de Prinses Margriet Manege.Zo kunnen de kinderen ontdekken en ervaren, hoe om te gaan met pony’s en paarden, waarbij een liefdevolle samenwerking kan ontstaan.

Namens de organisatie is Marion Gruijters onder de indruk: ‘De bijdrage van SportDrenthe voor aanschaf van drinken en fruit wordt zeer gewaardeerd. Ook hartelijk dank voor het mede mogelijk maken van deze dag aan Samen Sterk en Beleef Beilen.’

Kinderen die het leuk vinden om hieraan mee te doen moeten zich aanmelden voor zaterdag 25 juli via email actie-midden-drenthe@humanitas.nl. Wie niet kan mailen kan bellen met 06 293 743 55.