Kinderen genieten met volle teugen in de manege

Alles in het teken van het paard. De vierde kinderdagactiviteit van Humanitas afdeling Midden-Drenthe deze zomer stond in het teken van een bezoek aan de Prinses Margriet Manege te Westerbork.

Ellen Hollander en Anneriek van Gasteren verwelkomden de jeugd met een puzzeltocht in en rond de manege. De rangers van de Dierenweide Stroomdal kregen de leiding en langzamerhand kreeg iedereen inzichten in de wereld van het paard.

Na de lunch maakten de kinderen kennis met de drie Fjordenpaarden die speciaal uit de weide waren gehaald. De borstels kwamen tevoorschijn en iedereen kreeg de gelegenheid de paarden te roskammen. Zodra de paarden waren opgetuigd, maakten de kinderen onder begeleiding een ritje op de rug van het paard. De kinderen genoten zichtbaar van deze rit.

Beleefpark

De vijfde activiteit van Humanitas is dinsdag 4 augustus van 10.00-15.00 uur. Er wordt door de kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar een bezoek gebracht aan het Beleefpark te Dwingeloo.

Kinderen kunnen daar zwemmen, glijden van een 40 meter lange glijbaan, klimmen in houten speeltoestellen, huttenbouwen van takken, dammen bouwen, kanaaltjes graven, naar hartenlust springen op het springkussen, naar het balanceerbos met hindernissen, vermaken met de bal en bovenal van alles ontdekken.

Tussen de middag gaat de groep gezellig met elkaar eten en luisteren naar de belevenissen van deze ochtend. Sharon geeft een workshop ‘Zwemmend redden’, waarbij de kinderen zelf de eerste beginselen in de praktijk kunnen brengen.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk, voor zaterdag 1 augustus per mail naar actie-midden-drenthe@humanitas.nl of, als dat niet kan door te bellen naar 06 29374355.