Jeugd geniet met volle teugen in Beleefpark Dwingeloo

De jeugd, die dinsdag deelnam aan de vijfde Kinderdagactiviteit van Humanitas afdeling Midden-Drenthe beleefde een topdag op Beleefpark Dwingeloo. Het weer was perfect en de kinderen genoten volop.

Na een korte uitleg mochten de kinderen hun gang gaan. Op de vraag wat ze als eerste wilden doen was het antwoord duidelijk: ‘Zwemmen!’ En daar gingen ze, via het springkussen, naar de glijbaan van 40 meter. Er was uitdaging genoeg en de hoge duikplank kreeg al snel de aandacht.

Sommige kinderen vonden die duikplank toch ook weer spannend, eerst gingen ze via de trap naar boven en later toch ook maar weer naar beneden. Maar toen de dag vorderde sprongen ook verschillende twijfelaars dapper van de hoge duikplank naar beneden.

Drenkeling

Instructrice Sharon toonde hoe je met een eenvoudig hulpmiddel een drenkeling kan bereiken. Met een juist gerichte worp kan iemand die te water is geraakt door middel van een uitgerolde lijn naar de kant worden getrokken.

Anne Siebring bezorgde ondertussen frites en diverse snacks en voor de liefhebber fruit. Na het eten kwamen de houten speeltoestellen in beeld, de bamboetakken voor het bouwen van hutten, de waterpartij met keien voor het bouwen van dammetjes, de palen met klankstaven en de velden voor het beachvolleybal.  

Sharon daagde de kinderen uit om een pop uit het twee meter bad boven water te halen en dat bleek lastiger dan gedacht. Ondertussen werden de kinderen die geen zwemdiploma hadden scherp in de gaten gehouden in het water en beleefden alle kinderen een topdag in Beleefpark Dwingeloo. Een terugblik is ook te zien op de Facebook pagina van: Humanitas Midden-Drenthe.

Chill-in

Komende dinsdag (10.00 uur) kan de jeugd meedoen aan een gezellige dag in Chill-in, Kampstraat 4 in Beilen.

Die dag gaat de jeugd deelnemen aan een slagworkshop van Joel, een professioneel slagwerker. Hierna gaan de kinderen kokkerellen met Aram en Mirjam. Als de gerechten klaar zijn wordt alles gezamenlijk opgegeten.

Hierna volgt een zang- en dans battle. Groepjes kinderen hebben gedurende de dag een nummer ingestudeerd qua zang en dans. Wie gaat dit winnen?

Ouders zijn vanaf 14.30 uur welkom, waarna om 15.00 uur de serie van zes kinderdoedagen van Humanitas officieel wordt afgesloten.

Kinderen die komende dinsdag mee willen doen moeten zich voor zaterdag 8 augustus aanmelden. Bij voorkeur per mail: actie-midden-drenthe@humanitas.nl of, als dat niet kan, door te bellen naar 06 29374355.