Kinder dagactiviteiten Humanitas

Humanitas had kinder dagactiviteiten. voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar dinsdag 11 augustus van 10:00 -15:00 uur

„Dit was alweer de zesde en laatste Kinder-dagactiviteit van Humanitas afd. Midden-Drenthe, van deze zomervakantie. Het liep anders dan aangekondigd en dat had alles te maken met de zomerse temperaturen. Snik heet kan men wel zeggen. Maar we waren er op voorbereid. De kinderen kregen als bescherming tegen de zon, een petje.

Rustig verzamelen de kinderen zich bij, Scouting Beyloo Ter Horst, zij stelden voor de tweede keer hun accommodatie ter beschikking aan Humanitas.

De rangers gaan vanochtend aan de slag met een groep kinderen, zij gaan oefenen voor de zang- en dans battle. Een tweede groep start bij Harma met het maken van macramé popjetjes. En de derde groep neemt deel aan de slagworkshop van Joël Klok, een professionele slagwerker! Druk wordt er getrommeld, geknoopt en gedanst! Intussen arriveren Aram en Mirjam, zij gaan de voorbereidingen treffen voor het bakken van het brood dat voortreffelijk past bij de BBQ. Gezien de hoge temperatuur, worden de kinderen aangespoord voldoende te drinken. Na de wissel tussen de groepen wordt er weer druk getrommeld, geknoopt en gedanst. Het is een spektakel van jewelste. Er is een zeepglijbaan gemaakt en voor die kinderen die daar gebruik van willen maken, start het water feest. Na de derde wissel, gaan we met z’n allen eten. Arie heeft het vlees op de BBQ al genoeg keren omgedraaid en voorziet een ieder van vlees. Onder het genot van de verhalen die de jeugd met elkaar delen, wordt er flink gegeten en gedronken. “Omkleden, zwemkleding aan”

De zeepglijbaan wordt nog een keer extra ingezeept en nat gemaakt door de spuitgasten van de brandweer van Midden Drenthe.

De kinderen hadden zich omgekleed en de zwemkleding aan.

Het is zover, de kraan gaat open en het waterfeest gaat door tot het sein, “glijbaan meester”! Door het enthousiasme van de kinderen wordt bijna, de zang en dans battle vergeten. Echter, deze mag niet ontbreken. Iedereen zingt en danst mee, terwijl de muziek over het terrein schalmt. De battle is door ons allemaal gewonnen.

Via de FB pagina van Humanitas Midden Drenthe zijn de foto’s te bezichtigen en een ieder die dat wil, kan ze als herinnering , uitprinten.”