Hoe berg je overhemden netjes in een koffer op?

Aangeboden door: Mouwlengte7.com

Staat er binnenkort een exotische vakantie of een verre zakenreis op het programma? Dan is het verstandig om je overhemden van thuis mee te nemen, want in het buitenland is het niet altijd evident om kwaliteitsvolle, nieuwe overhemden aan te schaffen.

Maar hoe kun je je extra lange overhemd meenemen met zo weinig mogelijk kreuken? In dit artikel sommen we een aantal efficiënte tips voor je op.

Je hebt je koffer goed ingepakt. Of dat denk je toch. Wanneer je op je bestemming bent aangekomen en je pakt je koffer uit, zie je echter dat je favoriete overhemd vol kreuken zit. Een strijkplank is nergens te bespeuren, dus zal je je favoriete overhemd niet kunnen dragen. Of toch? Er is immers een handige manier om kreukjes uit je overhemd te halen: het overhemd ophangen in de douche. Door de stoom van het warme water trekt het overhemd zichzelf immers weer recht. Let wel op dat je het overhemd niet te lang in de badkamer laat hangen, want anders wordt het té nat.

Maar omdat voorkomen beter is dan genezen, besteed je beter genoeg aandacht aan het correct opbergen van je overhemden in je koffer. Dit kun je op twee verschillende manieren doen: je overhemd oprollen of je overhemd opvouwen. Ze zijn beide kreukproof, maar rollen is misschien net iets makkelijk.

Oprollen is het makkelijkst

Het grote voordeel van oprollen is dat je overhemden op die manier minder plaats in beslag nemen. Bovendien gaat het een stuk sneller dan opvouwen. Het is belangrijk om je overhemd zo strak mogelijk op te rollen, zo voorkom je onnodige kreuken. Belangrijk: oefen het oprollen al een paar keer op voorhand, zo voorkom je onaangename verrassingen wanneer je op je bestemming arriveert.

Ook vouwen is mogelijk

Ook opvouwen is een veelgebruikte en efficiënte techniek, maar het is wel iets moeilijker dan het oprollen. Daarom ontwikkelden we een simpel stappenplan om je overhemd mooi op te vouwen:

  • Na het wassen en drogen moet het overhemd gestreken worden om volledig kreukvrij te zijn.
  • Leg het overhemd op een vlakke en propere ondergrond.
  • Vouw de rechterkant voor ongeveer een derde naar het midden van het overhemd.
  • Vouw de rechtermouw in de lengte naar beneden.
  • Doe hetzelfde met de linkerkant van je overhemd.
  • Begin daarna met de onderkant van het overhemd. Vouw tien centimeter naar binnen zodat de onderkant over de manchetten of knopen komt te liggen.
  • Pak de onderkant beet en vouw hem dubbel tot de boord.

Op de juiste manier de koffer in

Je overhemden goed opvouwen of rollen is belangrijk, maar het kan allemaal teniet gedaan worden als je je koffer niet zorgvuldig inpakt. Ook daarvoor hebben we een aantal eenvoudige stappen:

  1. Start met de zwaardere bagage zoals schoenen, broeken of je laptop.
  2. Steek de zachtere kleding in het midden. Denk dan vooral aan T-shirts, pullovers, onderbroeken…
  3. Leg de overhemden er bovenop.

Dé beste oplossing: strijkvrije overhemden

Blijf je ondanks alle tips last hebben van gekreukte overhemden? Overweeg dan eens de aanschaf van een strijkvrij mouwlengte 7 overhemd. Wanneer je een lange man bent, kun je het beste kijken op mouwlengte7.com. Wanneer je een man ben met een normale lengte, kun je het beste kijken op overhemden.com. Deze webshops bieden een groot aantal strijkvrije overhemden aan. Ideaal voor wie veel op reis gaat of niet van strijken houdt. Maar let op, ook een strijkvrij overhemd moet netjes opgevouwen worden.